20:44 / 26.03.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Favorizirani Poljak najbrži na specijalnom brzincu

Quatro River Rally, vožnja prve etape kroz Karlovac

Quatro River Rally, vožnja prve etape kroz Karlovac

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Prvog dana Relija "Četiri rijeke" (QRR) ulogu favorita potvrdio poljski vozač Kajetan Kajetanowicz koji je bio najbrži na subotnjem specijalnom brzinskom ispitu održanom u Karlovcu uz rijeku Koranu.

Prošlogodišnji doprvak svijeta u WRC 3 razredu i trostruki europski prvak, prošle je godine u svojoj Škodi Fabiji R5 bio pobjednik WRC 3 razreda na prvom izdanju WRC Croatia Rallyja, a da mu dobro leže hrvatske ceste pokazao je i u Karlovcu.


Na drugoj je poziciji slovenska posada s vozačem Darkom Pehljanom, a na trećoj poljska s vozačem Hubertom Laskowskim.

Najbolje plasirani domaći vozač je Niko Pulić iz AK Konavle. Među prvih deset još su šestoplasirani Alfred Kramer ml. iz AK Rijeka, sedmoplasirani Nenad Lončarić iz AKK Sveta Nedelja, osmoplasirani Juraj Šebalj, također iz AKK Svete Nedelje, te Sanjin Prodan iz AK Buzet Autosport koji se nalazi na desetoj poziciji.


U nedjelju je na rasporedu preostalih šest brzinskih ispita, a prvi karlovački "QRR" boduje se za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.


U subotu je startala 51 posada iz sedam zemalja. Uz 40 hrvatskih posada iz 15 klubova tu su i posade iz Slovenije, Poljske, Češke, Latvije, Italije i Mađarske.


Drugi i peti brzinski ispit bit će vožen od Vrhovca do Vrškovca na širem ozaljskom području uz rijeku Kupu. Treći i šesti brzinci nazvani su "Dobra", a bit će voženi na dionici Vinski Vrh-Duga Resa. Četvrti i sedmi brzinski ispit imena "Mrežnica" imat će start u Banjskom Selu, a cilj u Gornjem Bukovlju. Ceremonijalni cilj i proglašenje pobjednika bit će u Karlovcu na prostoru kod Sportske dvorane na Rakovcu oko 17 sati.


Organizator ovog relija na 90 kilometara staza u Karlovačkoj županiji je zagrebački Autoklub INA Delta. Ukupna duljina itinerera je 265 kilometara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!