21:40 / 16.10.2020.

Autor: K.L./Hina

F1: VN Vijetnama službeno otkazana

Foto:  Pool via REUTERS/Bryn Lennon/File Photo

Foto: Pool via REUTERS/Bryn Lennon/File Photo

Foto: - / REUTERS

VN Vijetnama neće se održati ove godine, objavili su u petak organizatori, a neizvjesno je hoće li se održati i sljedeće godine.
VN Vijetnama neće se održati ove godine, objavili su u petak organizatori, a neizvjesno je hoće li se održati i sljedeće godine.

Da nije bilo pandemije VN Vijetnama, prva u povijesti ove zemlje, održala bi se u Hanoju na proljeće kao treća utrka sezona. Ali kada su počela otkazivanja utrka zbog pandemije koronavirusa i kada je kalendar Formule 1 promijenjen i prilagođen u kolovozu, VN Vijetnama više nije bila na njemu. Utrka do sada nije službeno otkazana, samo je odgođena na neodređeno vrijeme.

Potvrda o otkazivanju službeno je stigla danas.

- Bila je to vrlo teška odluka za nas. Ali nakon detaljnog ispitivanja svih sigurnosnih kriterija i trenutnih problema, došli smo do ovog rješenja, koje je bilo jedino moguće u trenutnoj situaciji, rekao je glasnogovornik organizatora Le Ngoc Chi, koji nije kazao planiraju li u Vijetnamu utrku u sezoni 2021. godine.

Ove je sezone u izmijenjenom kalendaru Formule 1 ukupno 17 utrka, a samo su tri izvan Europe. Za kraj sezone planirane su dvije utrke u Bahreinu i jedna u Abu Dhabiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!