23:08 / 30.03.2020.

Autor: A.M./Hina

F1: Savjetovao vozačima da se namjerno zaraze koronavirusom

Helmut Marko (Foto:  REUTERS/Loren Elliott/File Photo)

Helmut Marko (Foto: REUTERS/Loren Elliott/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Voditelj odjela za mlade vozače u Formula 1 momčadi Red Bull Helmut Marko izjavio je kako je svojim vozačima predložio da se namjerno zaraze koronavirusom.
Voditelj odjela za mlade vozače u Formula 1 momčadi Red Bull Helmut Marko izjavio je kako je svojim vozačima predložio da se namjerno zaraze koronavirusom kako bi stekli imunitet prije početka sezone, ali kako njegov prijedlog "nije bio dobro prihvaćen".
- Imamo četiri vozača u formuli 1 i još osam ili 10 mladih vozača. Radi se o mladim i zdravim dečkima i kao takvi u odličnom zdravlju. Htio sam organizirati kamp na kojem bi se zarazili. Time bi stekli imunitet i bili spremni za početak sezone. Ipak, ta moja ideja nije naišla na odobravanje, izjavio je 76-godišnji Marko.
Zbog pandemije koronavirusa odgođene su utrke za Veliku nagradu Barheina, Vijetnama, Kine, Nizozemske, Španjolske i Azerbajdžana, dok su utrke za VN Australije i Monaka otkazane, a sezona će najranije početi utrkom za VN Kanade 14. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!