F1 i FIA objavili zajedničko priopćenje

26.03.2022.

11:27

Autor: I.Ž.K./HRT

F1 staza u Jeddahu

F1 staza u Jeddahu

Foto: Ahmed Yosri / REUTERS

Vodstvo Formule 1 i Međunarodna automobilistička federacija (FIA) objavil su zajedničko priopćenje nakon nemilih scena u Jeddahu gdje je u blizini trkaće staze raketirano skladište naftne kompanije Aramco.

- Nakon razgovora sa svim momčadima i vozačima, F1 i FIA mogu potvrditi da se Velika nagrada Saudijske Arabije nastavlja kao što je bilo planirano. Poslije opsežnog izvješća o incidentu u Jeddahu u petak i razgovora sa svim sudionicima, vlasti Saudijske Arabije dale su jamstvo da je događaj siguran. Dogovoren je otvoren i jasan dijalog sa svim sudionicima, kako tijekom natjecanja, tako i u budućnosti, stoji u priopćenju.

Odgovornost za napad na naftni pogon Aramco blizu staze preuzeli su jemenski pobunjenici. 

Nakon svih događaja neki vozači su izrazili veliku sumnju u to koliko je pametno nastaviti sa sportskim aktivnostima tijekom vikenda, no nakon odrađenog sastanka jednoglasno je odlučeno da će Velika nagrada ići dalje.

Velika nagrada Saudijske Arabije održat će se u nedjelju. Druga je to utrka ove sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Na otvaranju sezone u Bahreinu slavio je Charles Leclerc u Ferrariju ispred momčadskog kolege Carlosa Sainza, a na postolje se popeo i Lewis Hamilton u Mercedesu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!