F1 ga izbacila, Italija mu zaplijenila 105 milijuna eura vrijednu vilu

11.04.2022.

17:08

Autor: A.M./Hina

Nikita Mazepin

Nikita Mazepin

Foto: Jennifer Lorenzini / REUTERS

Italija je zaplijenila imovinu vrijednu oko 105 milijuna eura u vlasništvu bivšeg ruskog vozača Formule 1 Nikite Dmitrijeviča Mazepina i njegovog oca oligarha.

Zapljena se odnosi na vilu - poznatu pod nazivom Kameni ovan - koja se nalazi na sjeveru otoka Sardinije, a od strane Mazepinovog nenadžera nije bilo odmah komentara.


Mazepin - kojeg je u ožujku otpustio američki F1 tim Haas - uvršten je na popis sankcija EU zajedno sa svojim ocem Dmitrijem, kojeg je službeni časopis Europske unije opisao kao člana najbližeg kruga ruskog predsjednika Vladimira Putina.


Tijekom posljednjih tjedana ,talijanska policija zaplijenila je vile i jahte vrijedne više od 900 milijuna eura od bogatih Rusa koji su stavljeni na popise sankcija Europske unije nakon sukoba u Ukrajini.


Najvrjednija zaplijenjena imovina do sada je superjahta u vlasništvu milijardera Andreja Igoreviča Meljničenka, vrijedna oko 530 milijuna eura, koja je zaplijenjena u luci Trst.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!