19:57 / 11.02.2019.

Autor: A.M./Hina

EYOF: Hrvatski predstavnici daleko od postolja

Otvaranje Igara mladih, hrvatska delegacija (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Otvaranje Igara mladih, hrvatska delegacija (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prvog natjecateljskog dana na XIV. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži u Sarajevu i Istočnom Sarajevu na borilišta su izašli i prvi hrvatski sportaši i sportašice.
Prvog natjecateljskog dana na XIV. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži u Sarajevu i Istočnom Sarajevu na borilišta su izašli i prvi hrvatski sportaši i sportašice koji su se natjecali u brzom klizanju, skijaškom trčanju i curlingu.

U utrci na 1500 metara brzog klizanja na kratke staze naša predstavnica Maja Ivandić zauzela je 22. mjesto, a identičan domet u SD Skenderija ostvario je i Stribor Suman u muškoj konkurenciji na istoj dionici.

Na igmanskim stazama mladi je hrvatski nordijac Marko Skender zauzeo 54. mjesto u skijaškom trčanju na 10 kilometara klasičnim načinom. Nastupilo je ukupno 88 skijaša trkača.

Naši predstavnici i predstavnice u curlingu (Sven Prinčić, Marin Kaspret, Irena Grgić i Katarina Čar) poraženi su sa 3-15 od poljskih vršnjaka u prvom nastupu mješovitih parova. U večernjem programu slijedi im je još i dvoboj sa Slovenijom.

Drugog dana sarajevskog EYOF-a na borilišta će gotovo sve naše mlade uzdanice, a najzanimljiviji bi mogao biti nastup Tvrtka Ljutića u slalomskoj utrci na Jahorini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!