11:57 / 04.06.2020.

Autor: HRT/HGS

Europsko prvenstvo u gimnastici ipak u prosincu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Europska gimnastička federacija donijela je odluke o novim datumima i domaćinima ovogodišnjih odgođenih Europskih prvenstava za sportsku i ritmičku gimnastiku.
Europska gimnastička federacija donijela je odluke o novim datumima i domaćinima ovogodišnjih odgođenih Europskih prvenstava za sportsku i ritmičku gimnastiku.

Tako će Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici ugostiti Baku od 9. do 13. prosinca 2020. godine, a isti grad biti će domaćin i EP-a u ženskoj sportskoj gimnastici od 17. do 20. prosinca 2020.

Kijev će pak od 26. do 29. studenoga 2020. godine organizirati Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici.

Podsjetimo, sva tri natjecanja trebala su biti održana proteklog mjeseca, no kao i kompletan sport otkazana su zbog svjetske pandemije COVID-19. Europsko prvenstvo za gimnastičare trebalo se održati od 27. do 31. svibnja u Bakuu, za ritmičarke od 21. do 24. svibnja u Kijevu, a za žensku sportsku gimnastiku od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu. Francuski gimnastički savez nedavno je odustao od mogućnosti organizacije EP-a u nekom drugom terminu na jesen, stoga je Baku odlučio preuzeti oba domaćinstva.

- Ove odluke Izvršni odbor donio je na osnovu trenutnih informacija iz nacionalnih federacija i situacije u Europi kakva je sada. U ovom trenutku mislimo da je moguće na jesen organizirati ova natjecanja, međutim, Europska gimnastička federacija tijekom sljedećih mjeseci nastaviti će ocjenjivati cijelu situaciju. Ako situacija ne bude dovoljno sigurna, reagirati ćemo u skladu s time. Zdravlje sportaša, trenera i gledatelja ostaje naša glavna briga, rekao je predsjednik Europske gimnastičke federacije Farid Gayibov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!