18:55 / 21.06.2019.

Autor: Hina

Europske igre: Pobjede Filipija i Miluna

Toni Filipi

Toni Filipi

Foto: - / -

Hrvatski boksači pobjedama su otvorili nastup hrvatskih predstavnika na 2. Europskim igrama u Minsku (21-30. lipnja).
Hrvatski boksači pobjedama su otvorili nastup hrvatskih predstavnika na 2. Europskim igrama u Minsku (21-30. lipnja). Toni Filipi je u teškoj kategoriji pobijedio predstavnika Bosne i Hercegovine Džemala Bošnjaka sa 3-2, a i tijesan bodovni omjer svjedoči kako se radilo o vrlo teškom meču, dok je superteškaš Marko Milun jednoglasnom odlukom sudaca sa 5-0 svladao legendarnog Talijana Clemente Russoa.

Filipi će u osmini finala u nedjelju boksati protiv dobro mu poznatog Irca Brownea, dok će sljedeći suparnik Milunu u ponedjeljak biti Moldavac Zavatin.

Osim boksača, na borilište su u petak izašli i naši streličari. U pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog luka Tihana Kovačić je bila 30., a Matija Mihalić 42. No, dojam su bitno popravili u mješovitoj konkurenciji -  zauzeli su 9. mjesto od 25 ekipa.

U kvalifikacijama (neolimpijskog) složenog luka još bolji dometi - Mario Vavro je bio 3., a Amanda Mlinarić 7.

Subota donosi nastupe još trojice boksačkih aduta - Marka Zeljka u velteru i Mladena Sobjeslavskog u srednjoj kategoriji (popodnevni program) te poluteškaša Damira Plantića u večernjem programu. Nastupit će još i biciklistica Mia Radotić (cestovna utrka), streljaši u mješovitoj konkurenciji zračnog pištolja i puške na 10 metara (Snježana Pejčić, Marta Zeljković i Petar Gorša), kao i naši veliki aduti u trapu Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović. Streličari su odradili petak u cjelodnevnom programu, a u subotu nastavlja Amanda Mlinarić u pojedinačnoj konkurenciji složenog luka. S kvalifikacijskim mečevima u obje konkurencije s nastupima kreću i naši stolnotenisači i stolnotenisačice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!