16:47 / 18.06.2019.

Autor: M.M./Hina

Europske igre: 45 hrvatskih sportaša ide u Minsk

Damir Šegota (Goran Stanzl/PIXSELL)

Damir Šegota (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska će na 2. Europskim višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša i sportašica u 12 sportova.
Hrvatska će na 2. Europskim višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša i sportašica u 12 sportova, a cilj je nadmašiti učinak iz prvih igara u Bakuu, gdje je osvojeno jedno zlato, četiri srebra i šest bronci.

U zagrebačkome hotelu Westin upriličen je svečani ispraćaj dijela hrvatskog sportskog izaslanstva u Minsku, gdje će se od 21. do 30. lipnja natjecati više od 4000 sportaša iz 50 država za ukupno 200 kompleta odličja.

Natjecanja u devet sportova - atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo - predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine,  a Europske igre 2019. imat će ujedno i status Europskog prvenstva u badmintonu, boksu i judu.

- Za razliku od prvih Igara u Bakuu, kada su u nekim sportovima nastupili juniori, u Minsku nastupaju samo seniori i zato Hrvatska šalje najbolje što trenutno ima. Cilj je nadmašiti ili barem ostvariti isti učinak u medaljama s prvih Igara, ali je možda važnije ostvariti bodove za olimpijske norme i ostati zdravi. Boksači su već otputovali u Minsk, ostatak delegacije će to učiniti u narednih nekoliko dana, a hrvatsko izaslanstvo u Bjelorusiji imat će ukupno 80 osoba, s obzirom da putuje i 35 članova pratećeg osoblja, kazao je šef Misije HOO-a Damir Šegota.

Na Europske igre Minsk 2019. Hrvatska šalje vrlo jaku streljačku reprezentaciju na čelu s zlatnim iz Londona 2012. Giovannijem Cernogorzom, brončanom iz Pekinga 2008. Snježanom Pejčić, Petrom Goršom i Antonom Glasnovićem, u gimnastici će nastupiti srebrni iz Pekinga Filip Ude, u karateu će nas predstavljati braća Anđelo i Ivan Kvesić, a najbrojniji su boksači - njih čak šestorica putuju u glavni grad Bjelorusije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!