19:08 / 26.08.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/HPO

Europska bronca Vladimira Gašpara: Mojoj sreći nema kraja

Vladimir Gašpar (Radio Zadar)

Vladimir Gašpar (Radio Zadar)

Foto: - / -

Hrvatska reprezentacija se s Europskog paraatletskog prvenstva vraća s dva zlata, dva srebra i četiri bronce.
Posljednjeg dana natjecanja na Europskom paraatletskom prvenstvu u Berlinu brončanu medalju u bacanju koplja osvojio je 27-godišnji Zadranin Vladimir Gašpar.

Bila je to četvrta brončana medalja za Hrvatsku na ovom prvenstvu do koje je Gašpar u konkurenciji atletičara nižih rastom došao hicem od 32,75 metara što je i njegov osobni rekord.

Novi europski prvak je Nijemac Mester Mathias hicem od 37,57 m, dok je srebro pripalo Nizozemcu Zonneveldu Takeu s daljinom od 33,22 m.

Moj životni san je bio nastupiti za Hrvatsku, a sada kada sam na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja. U drugoj i trećoj seriji dao sam sve od sebe i to je bilo to, kazao je Gašpar čija je medalja prvo međunarodno odličje za novoosnovani AKOSI Fortius iz Zadra.

Na Europskom paraatletskom prvenstvu u Berlinu nastupilo je 600 natjecatelja iz 39 zemalja, a među njima i četiri atletičarke te 11 atletičara iz Hrvatske koji su osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!