13:31 / 18.02.2018.

Autor: HRT

Europa kup: Svjetski prvaci nadigrali Maltu za kraj splitskog turnira

Maro Joković (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Maro Joković (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Četvrti i posljednji dan Europa kupa završio je pobjedom Hrvatske nad Maltom 16:5.
Četvrti i posljednji dan Europa kupa završio je pobjedom Hrvatske nad Maltom 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2).

Među Hrvatima najviše su pogodaka postigli Vrlić (4), Lončar (3) te Zović, Fatović i Joković (2), a u strijelce su se upisali i Bušlje, Šetka i Benić. Pogotke za Maltežane postigli su Camilleri (3), Zammit (1) i Bugelli (1).

Svjetski su prvaci u Splitu upisali tri pobjede, uz Maltu su svladali Nizozemsku i Srbiju, i jedan poraz iz prvoga susreta, u utakmici s Grcima.

Zaista mogu izraziti zadovoljstvo odigranim turnirom, izuzev one prve utakmice koja je bila posljedica umora nakon odigravanja utakmice Svjetske lige koja se igrala svega dva dana prije, nakon čega je uslijedilo naporno putovanje iz Rusije. No ona nam je poslužila u pripremi za daljnji turnir i odigravanje utakmica, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Europa kup nema neku presudnu ulogu u rezultatskom smislu, ali je Tucku poslužio da sagleda stanje igrača. Znajući da ovo ljeto nećemo imati kapetana Sandra Sukna moramo se adaptirati na jednu drugačiju igru. Već protiv Srbije sam imao neke zamisli koje su se pokazale dobrima, no trebat ćemo još puno raditi, dodao je Tucak.

U drugom današnjem susretu Grčka je pobijedila Nizozemsku 9:7.

Uz Hrvatsku tako iz skupine B u daljnje natjecanje Europa kupa odlaze Srbija i Grčka, dok su Nizozemci i Malta otpali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!