EP taekwondo za mlađe seniore: Klara Kovač srebrna

06.09.2019.

09:47

Autor: K.L./Hina

default error photo
Drugog dana europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Švedskoj Hrvatska je stigla do drugog odličja.
Drugog dana europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Švedskoj Hrvatska je stigla do drugog odličja.

Srebrna je još jedna članica splitskog Marjana, Klara Kovač koja je u  kategoriji do 53 kilograma upisala četiri pobjede da bi je u finalu zaustavila Ruskinja Mironyuk.

Klara je još uvijek juniorka, a ove je godine bila najbolja u Hrvatskoj i među juniorkama i među mlađim seniorkama te je osigurala nastup i na europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati za manje od mjesec dana.

Veliki je to rezultat za 15-godišnjakinju koja je u konkurenciji djevojaka od 21 godine stigla do finala i srebrne medalje. Ujedno je to i 56 medalja za splitski Marjan.

Jučer se brončanom medaljom okitila i Paula Antunović u kategoriji do 46 kg na Europskom prvenstvu za mlađe seniore koje se održava u Helsinborgu. 

Na putu do medalje Antunović je u prvom kolu bolja bila od predstavnice Grčke Chrysoule Ioannidou 39-5, onda je u drugom kolu svladala predstavnicu Francuske Carlu Cazilin 37-8, a u četvrtfinalu predstavnicu Njemačke Ozlem Guruz sa 22-1. U polufinalu je nažalost bolja od mlade Splićanke bila Ruskinja Larisa Medvedova sa 42-15.
Prvog dana Europskog prvenstva za mlađe seniore na borilišta su izašli još i Dora Runtić iz splitskog TK Energy u kategoriji do 49kg, zatim Borna Herceg iz TK Osvit u kategoriji do -54kg i Luka Turkalj iz TK Metalac u kategoriji do 58 kg, ali su svi zaustavljeni u prvom kolu. Jan Marijan Kovačević u kategoriji do 58 kg je stigao do trećeg kola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!