23:14 / 22.11.2020.

Autor: K.L./Hina

EP taekwondo: Pet juniorskih zlata za Hrvatsku

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U ponedjeljak se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih seniorki i seniora.
Nakon kadetskih kategorija, u nedjelju su na 8. Otvorenom europskom prvenstvu u taekwondou u Zagrebu održana natjecanja u juniorskoj konkurenciji, a hrvatski juniori osvojili su pet zlata.

Na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin tijekom nedjelje izašlo je gotovo 200 natjecatelja, koji su se natjecali prema svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, te Europske taekwondo federacije pod čijim se okriljem odvija Europsko klupsko prvenstvo (ECC).
Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 
Nastupaju natjecatelji iz 42 države, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.   
Zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Sara Spasojević (-46 kg, selekcija Hrvatske), Lena Dinković (-49 kg, Medvedgrad), Helena Dujmić (-52 kg, Jastreb) i Ela Jelić (-63 kg, Omega), te Matej Nikolić (-78 kg, selekcija Hrvatske).
U ponedjeljak se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih seniorki i seniora.
Seniorskanatjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. 

REZULTATI JUNIORKE I JUNIORI
Medalje hrvatskih predstavnika:
JUNIORKE
ZLATO
-46 kg: Sara Spasojević (Selekcija Hrvatske), -49 kg: Lena Dinković (Medvedgrad), -52 kg: Helena Dujmić (Jastreb), -63 kg: Ela Jelić (Omega)
SREBRO
-55 kg: Kristina Jakovljević (DIV Knin), - 59 kg: Helena Kicema (Novi Zagreb), +68 kg Nika Petanjek (Selekcija Hrvatske)
BRONCA
-46 kg: Nika Kolarek (Selekcija Hrvatske), -55 kg: Marea Vodopija (Cobra), -59 kg: Barbara Kisić (Metalac)

JUNIORI
ZLATO
-78 kg: Matej Nikolić (Selekcija Hrvatske)
SREBRO
-78 kg: Vito Krpan (DUBRAVA)
BRONCA
-63 kg: Vito Jelić (Selekcija Hrvatske), -73 kg: Edijan Sečić (Dubrava)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!