12:46 / 13.05.2018.

Autor: HRT

EP taekwondo: Iva Radoš osvojila brončanu medalju

-

-

Foto: - / -

Hrvatska taekwondo reprezentativka i članica zagrebačkog Metalca Iva Radoš osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kg.
Hrvatska taekwondo reprezentativka i članica zagrebačkog Metalca Iva Radoš osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kg posljednjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Nakon što je pobjedama nad Grkinjom Evgenijom Sarri (8:1) i Britankom Jade Slavin (5:3) stigla do polufinala, u kojem je bolja od europske prvakinje iz 2016. bila Turkinja Nafia Kus (1:9). Za Hrvatsku je ovo osma medalja na Europskom prvenstvu u Kazanju, što je rekordan domet naših boraca na kontinentalnim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji. U Rusiji su hrvatske reprezentativke i reprezentativci osvojili tri zlatna i pet brončanih odličja. Osim Ive Radoš, posljednjeg dana natjecanja na borilište je izašlo još četvero hrvatskih boraca i svi su zaustavljeni na korak do odličja. Doris Pole iz zagrebačke Dubrave je u istoj kategoriji kao i 'brončana' Iva Radoš pobijedila Nizozemku Oogink (24:12) pa u četvrtfinalu izgubila od Turkinje Kus (10:13) koja je u polufinalu svladala i Radoš. Do četvrtfinala je stigla i Zaprešićanka Melani Adamić-Golić pobjedom u 1. kolu nad Talijankom Giacomini (14:7). U borbi za polufinale našu je reprezentativku svladala Britanka Bianca Walkden (4:17). Hrvoje Šep iz zagrebačkog Jastreba, u kategoriji do 87 kg, tijesno je prošao Ukrajinca Vladislava Bondara u 1. kolu, a potom je poražen od Rusa Vladislava Larina (5:16). U kategoriji iznad 87 kg Vedran Golec iz zagrebačkog Osvita svladao je Turčina Ensar Uguz (17:12), a u četvrtfinalu izgubio od Rusa Olega Kuznjecova (9:17).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!