16:16 / 09.05.2018.

Autor: L.M./Hina

EP taekwondo: Iva Radoš brani dvostruku krunu

Iva Radoš

Iva Radoš

Foto: - / -

U milijunskom Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan, u četvrtak će početi 23. EP u taekwondou na kojemu će Hrvatska imati rekordna 23 predstavnika.
U milijunskom Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan, u četvrtak će početi 23. europsko prvenstvo u taekwondou na kojemu će Hrvatska imati rekordna 23 predstavnika, 16 po svim muškim i ženskim kategorijama te još sedam kvalifikanata preko President Cupa. S obzirom da su hrvatski taekwondoaši i taekwondoašice na posljednja tri europska prvenstva osvojili 17 medalja (šest, šest pa pet) za očekivati je da se ni ovom prilikom neće vratiti praznih ruku. No, treba imati i na umu da je na djelu smjena naraštaja, da u reprezentaciji više nema trofejnih sestara Lucije i Ane Zaninović, Marine Sumić i Martine Zubčić te da se čeka stasavanje nekih novih klinaca. Doduše, 22-godišnja Iva Radoš već se nametnula kao predvodnica novog naraštaja i jedan je od rijetkih sudionika ovog prvenstva koji brani dvostruku krunu, europska zlata osvojena 2014. u Azerbajdžanu i 2016. u Švicarskoj. U Kazanju će nastupiti troje od petero medaljaša s prethodnog prvenstva u Montreauxu, a to su Iva Radoš (73 kg, Metalac), Toni Kanaet (74 kg, Marjan) i Matea Jelić (67 kg, Marjan) i oni su i ovdje ponajveće hrvatske uzdanice. No, pored njih glavni trener Toni Tomas i njegovi najbliži suradnici (Veljko Laura, Martin Erdeljac i Dejan Mesarov) imaju još određni broj aduta kao što su, primjerice, iskusni teškaš Vedran Golec (preko 87 kg, Osvit) te Kristina Tomić (49 kg, Osvit), brončana sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva. A upravo će Kristina Tomić nastupiti već prvog dana, baš kao i Lucija Abramović (46 kg), Luka Turkalj (54 kg, Metalac), Marko Maljković (58 kg, Osvit) i Leon Glasnović (58 kg, Marjan). Osim spomenutih, na ovom prvenstvu hrvatske će boje braniti još i Tanja Rastović (53 kg, Marjan), Bruna Vuletić (Marjan, 57 kg), Marija Štetić (57 kg, Dubrava), Kristina Beroš (62 kg, Dubrava), Ivana Babić (Marjan, 62 kg), Doris Pole (73 kg, Metalac), Melani Adamić-Golić (preko 73 kg, Zaprešić), Lovre Brečić (58 kg, Marjan), Deni Andrun Razić (63 kg, Zagreb), Marko Golubić (68 kg, Metalac), Marko Mutak (74 kg, Casper), Piero Marić (74 kg, Casper), Luka Horvat (80 kg, Osvit) i Hrvoje Šep (87 kg, Jastreb).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!