19:47 / 08.03.2020.

Autor: M.M./Hina

EP stolni tenis U21: Rumunji najuspješniji

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinu je završeno četvrto Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za igrače do 21 godine na kojemu je ukupno nastupilo 104 natjecatelja iz 27 zemalja.
U Varaždinu je završeno četvrto Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za igrače do 21 godine na kojemu je ukupno nastupilo 104 natjecatelja iz 27 zemalja, a najuspješniji su bili rumunjski predstavnici.

Rumunji su ukupno osvojili šest medalja, po dva zlata, srebra i bronce. Iza njih slijede Francuska s dva zlata, jednim srebrom i jednom broncom te Rusija s jednim zlatom. Belgija je osvojila tri bronce, Moldavija srebro i broncu, Češka srebro i Poljska broncu.

Iz Varaždina sa zlatom odlaze kao novi europski prvaci francuski ženski par Leili Mostafavi i Nolwenn Fort dok najbolji muški par dolazi iz Rumunjske Cristian Pletea i Rares Sipos. U konkurenciji mješovitih parova najbolji su također Rumunji Cristian Pletea i Adina Diaconu. Prvakinja Europe je 15-godišnja Prithika Pavade iz Francuske, dok je novi prvak Europe Rus Vladimir Sidorenko.

Od hrvatskih predstavnika najdalje je otišla i najbolji dojam ostavila seniorska prvakinja Andrea Pavlović koja je igrala tri osmine finala - pojedinačno, u ženskim, te mješovitim parovima. Do četvrtfinala su dospjele Marta Vukelić i Mađarica Feher, kao i Hana Arapović i Engleskinja Payet.

Petodnevno nadmetanje u Varaždinu vrlo je dobro organizirao Stolnoteniski klub Starr iz Varaždina zajedno s Hrvatskim stolnoteniskim savezom, Gradom Varaždinom i Međimurskom županijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!