11:34 / 09.08.2018.

Autor: Hina

EP plivanje: Hrvatska muška štafeta bez finala

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska muška štafeta 4 x 100 m mješovito, u sastavu Anton Lončar, Nikola Obrovac, Nikola Miljenić i Bruno Blašković, nije se uspjela plasirati u finalnu utrku.
Hrvatska muška štafeta 4 x 100 m mješovito, u sastavu Anton Lončar, Nikola Obrovac, Nikola Miljenić i Bruno Blašković, nije se uspjela plasirati u finalnu utrku završnog dana Europskog plivačkog prvenstva u Glasgowu, osvojivši sedmo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 3:40.86 minuta.

U konkurenciji 20 štafeta to je hrvatskim plivačima bilo dovoljno za 17. mjesto, nakon što je diskvalificirana Irska, zbog preranog starta u drugoj izmjeni. Irci su postigli osmo vrijeme i trebali su nastupiti u finalu, a njihovom diskvalifikacijom profitirala je švedska štafeta koja se probila u finale.
Najbrže vrijeme kvalifikacija imala je Rusija (3:33.08), ispred Mađarske (3:35.50) i Velike Britanije (3:35.52).
Nastup štafete bio je ujedno i posljednji nastup hrvatskih predstavnika u Glasgowu. Hrvatski plivači su u Glasgowu ostvarili vrlo dobre rezultate, a najuspješniji su bili sprinter Bruno Blašković i dugoprugaš Marin Mogić. Blašković je bio osmi u finalu na 100 m slobodno, a Mogić osmi u finalu na 800 m slobodno postavivši novi nacionalni rekord u kvalifikacijama. Uz nastup u finalu na 800 m, Mogić je bio deveti s nacionalnim rekordom u kvalifikacijama na 1500 m slobodno te 14. na 400 m slobodno, također s novim hrvatskim rekordom.
Blašković je uz finale na 100 m slobodno, bio nadomak finala na 50 m slobodno osvojivši deseto mjesto u polufinalu. Blašković je bio i polufinalist na 50 m leptir. Među 16 najboljih u Europi bili su i Nikola Obrovac na 50 m prsno te Anton Lončar na 200 m leđno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!