19:41 / 04.10.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

EP olimpijski samac - Jurišić na 13. mjestu

Europsko jedriličarsko prvenstvo za olimpijske samce

Europsko jedriličarsko prvenstvo za olimpijske samce

Foto: Ilustracija/Sasa Miljevic / Pixsell

U bugarskoj Varni započelo je Europsko jedriličarsko prvenstvo za olimpijske samce ILCA 6 za žene i ILCA 7 za muškarce, kao i neolimpijski samac ILCA 6 za muškarce.

Nakon prvog dana natjecanja Filip Jurišić se nalazi na 13. mjestu u klasi ILCA 7 u kojoj nastupa 97 jedriličara.

Jurišić je u prve dvije regate zauzeo treće i 20. mjesto.

Nakon dvije uvodne regate u vodstvu je Britanac Michael Beckett koji je bio najbolji u obje regate, drugi je Slovenac Žan Luka Zelko (3), dok je treći Cipranin Pavlos Kontides (5).

U ženskoj konkurenciji nastupa 78 jedriličarki, a u vodstvu je Norvežanka Line Flem Host (6) ispred Talijanke Chiara Benini Floriani (8), dok je treća Izraelka Shai Kakon (11).

Hrvatska jedriličarka Ursula Balas se nalazi na 16. mjestu, Elena Vorobeva je na 25. poziciji. Sandra Lulić nakon prvog dana drži 36. mjesto, Karla Šavar je 54., Nika Manestar zauzima 62. mjesto, dok je Carla de Carina stepenicu niže.

U neolimpijskom samcu ILCA 6 za muškarce vodi Turčin Umut Eyriparmak ispred našeg Stipe Gašpića. Božidar Golubić je na 14. mjestu.

EP traje do subote, 9. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!