23:03 / 09.08.2018.

Autor: HRT

EP gimnastika: Ude i Seligman u finalu konja s hvataljkama

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman plasirali su se u finale vježbe na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu.
Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman plasirali su se u finale vježbe na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu, u kvalifikacijama su obojica ostvarila su jednaku ocjenu 14.766 te su podijelili četvrto mjesto. Ovo je osmo finale za mene na europskim prvenstvima. Eto, zadnja tri puta sam bio četvrti. Dat ću sve od sebe u finalu jer sam stvarno sjajno spreman i želim popraviti ocjenu barem za tri-četiri-pet desetinki u izvedbi. Danas je bio veliki pritisak za mene jer znam koliko sam spreman, znam da već mjesecima radim dvije vježbe dnevno i onda kad dođe ovakav trenutak i kad trebate dići ruku i koncentrirati se, nije baš lako vježbati. Ali opet, bio sam pun samopouzdanja pošto sam znao da sam potpuno spreman. Stvarno imamo maksimalnu podršku, maksimalne uvjete. I evo, i Filip i ja smo to opravdali ovim ulaskom u finale. A nadam se, ako uspijemo, kao prije deset godina, ponoviti 2008. i obojica se popeti na postolje, to će biti kruna našeg uspjeha ovdje na Europskom prvenstvu, na odlične kvalifikacije, ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Seligman. Prije 10 godina u Lausanni Seligman je osvojio brončanu medalju, dok je Filip Ude tada bio srebrni. Nakon dugo, dugo godina sam uspio napraviti vježbu, sretan sam. Kao što sam i najavio, radio sam jednu trening vježbu, a tako sam ju i odradio. Skoro ista vježba kao i sa zadnjeg kontrolnog treninga. Znači, kao da sam ju preslikao. Jako sam zadovoljan, zadovoljno je svoju vježbu u kvalifikacijama komentirao Ude. Osim Udea i Seligmana, od hrvatskih su gimnastičkih reprezentativaca nastupili još i Anton Kovačević te Jakov Vlahek. Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupilo je u višeboju, no naglasak je ipak bio na njihovim primarnim spravama. Anton Kovačević tako je u kvalifikacijama preče zauzeo 13. mjesto s ocjenom 13.400. Jakov Vlahek solidnom je vježbom na ručama zaradio ocjenu 11.700 te se plasirao na 82. mjesto. Finala po spravama na EP na rasporedu je u nedjelju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!