11:49 / 11.04.2019.

Autor: M.M./HRT

EP gimnastika: Tkalčec 17. u preskoku

Christina Zwicker (Davor Javorovic/PIXSELL)

Christina Zwicker (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Drugoga dana kvalifikacija na Europskom prvenstvu u Szczecinu nastupile su tri hrvatske gimnastičarke.
Drugoga dana kvalifikacija na Europskom prvenstvu u Szczecinu nastupile su tri hrvatske gimnastičarke. U prvoj subdiviziji natjecala se višebojka Christina Zwicker, dok su u trećoj nastupile Ana Đerek i Tijana Tkalčec, na parteru i gredi, odnosno preskoku.

Najbolji plasman ostvarila je iskusna Tijana Tkalčec koja se u konkurenciji preskoka zaradila ocjenu 13.400 te svoj nastup završila kao 17. najbolja gimnastičarka Europe.

- S obzirom na to da nisam nastupila na Europskom prvenstvu još od 2013., što je bilo prije šest godina, izuzetno sam zadovoljna nastupom ovdje. Imala sam tremu, no nisam dozvolila da me ona pojede. Odradila sam svoje skokove najbolje što sam mogla, ocjena je to i pokazala. Međutim, za plasman za ulazak u finale trebala bih raditi neke jače skokove, čemu se nadam u ostatku sezone. Trener je zadovoljan, ja sam zadovoljna i mislim da zaista ovdje više od ovoga nisam mogla očekivati, iskrena je nakon kvalifikacija bila Tkalčec.

Olimpijka iz Rija, Ana Đerek, u kvalifikacijama Europskog prvenstva natjecala se na gredi i na parteru. Za svoju vježbu na gredi Đerek je dobila ocjenu 12.200, što je bilo dovoljno za 27. mjesto, dok je na parteru bila 49. (11.900).

Najmlađa hrvatska reprezentativka, 16-godišnja Christina Zwicker, jedina je nastupila u višeboju. Za svoju izvedbu vježbi na sve četiri sprave Zwicker je osvojila ukupno 43.232 boda što joj je osiguralo 70. mjesto u konkurenciji gimnastičarki.

Jedini hrvatski predstavnik u finalu ovogodišnjeg Europskog gimnastičkog prvenstva bit će svjetski prvak iz 2017., Tin Srbić, koji će u nedjelju nastupiti u finalu preče.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!