11:48 / 31.03.2019.

Autor: Lovorko Magdić/A.M./HRT

EP: Bronca hrvatske karate reprezentacije u ekipnom natjecanju

Brončani karatisti (Foto: HKS)

Brončani karatisti (Foto: HKS)

Foto: - / -

Hrvatska karate reprezentacija je osvojila brončanu medalju u ekipnom natjecanju na Europskom prvenstvu koje se održava u španjolskoj Guadalajari.
Hrvatska muška reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac, Ante Mrvičić, Stjepan Štimac) osvojila je momčadsku brončanu medalju u završnici 54. EP-a u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. U odlučujućem dvoboju za broncu nadvisili su Ukrajinu (Čobotar, Herčuk, Horuna, Kšenžik, Lahunov, Talibov, Torošanko) s 3:0.
Bila je to jedna od najuvjerljivih pobjeda u cjelokupnom ekipnom turniru i to protiv reprezentacije koja je prošlih godina kontinuirano pri vrhu europskog karatea. Zvonimir Živković dobio je prvu borbu s maksimalno uvjerljivih 8:0, nastavio je Anđelo Kvesić (2:0), da bi u završnici Ivan Kvesić lakoćom ostvario konačnu pobjedu, bilo je 12:3.
- Ponosan sam što sam kapetan ove ekipe, koja će vjerujem i idućih godina dokazati da joj je mjesto na europskom i svjetskom vrhu, rekao je Anđelo Kvesić nakon velike i nadmoćne pobjede protiv Ukrajine. Uz to, braća Kvesić prvi su put na istom prvenstvu osvojili medalju. Ivan Kvesić je nakon dva osvojena poena osvojio odlučujući, treći bod: - Na kraju je bila ogromna razlika, 12:3, odlično sam odradio, bronca je tu i moramo biti zadovoljni. Ovo je meni druga medalja, prezadovoljan sam, rekao je. - Ovo je uspjeh ali mi smo ekipa za zlato, ne smijemo to više propuštati, zaključio je Zvonimir Živković.
Hrvatskoj je ovo ukupno čak 81. seniorska medalja u povijesti europskih prvenstava od samostalnosti naše zemlje.
EP u Guadalajari Hrvatska završava s ukupno tri bronce (muška reprezentacija u borbama ekipno, Ivan Kvesić - 84 kg, Anđelo Kvesić +84 kg), a Ivan je novim odličjem učvrstio status najozbiljnijeg kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.  Sudjelovalo je 508 natjecatelja iz 51 zemlje.
Foto: Lovorko Magdić

Foto: Lovorko Magdić

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!