12:20 / 09.08.2018.

Autor: HRT

EP atletika: Sven Cepuš s 13. vremenom, ali bez polufinala na 800 m

Marino Bloudek, Sven Cepus. Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marino Bloudek, Sven Cepus. Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski atletski reprezentativac na 800 metara, 18-godišnji Zagrepčanin Sven Cepuš, imao je ukupno 13. vrijeme kvalifikacija na seniorskom Europskom prvenstvu u Berlinu.
Hrvatski atletski reprezentativac na 800 metara, 18-godišnji Zagrepčanin Sven Cepuš, imao je ukupno 13. vrijeme kvalifikacija (1:47.56 minuta) na seniorskom Europskom prvenstvu u Berlinu, ali se nije uspio probiti u polufinale, jer mu je to bilo dovoljno tek za sedmo mjesto u njegovoj kvalifikacijskoj skupini.

Iz svake od četiri kvalifikacijskih skupina trojica najbržih trkača su izravno izborila mjesto u polufinalu, a pridružila su im se još četvorica s najboljim vremenom od preostalih atletičara.
Nažalost, iako je bio na razini svog osobnog rekorda (1:47.51), Sven Cepuš je imao sedmo vrijeme od onih koji nisu bili među prvom trojicom. Iz njegove su kvalifikacijske skupine po vremenu ušla čak trojica trkača, što svjedoči o tome koliko je brza bila.
Bez obzira što nije izborio mjesto u polufinalu, Cepuš je svojim nastupom u kvalifikacijama i ostvarenim vremenom opravdao odlazak na svoje prvo seniorsko Europsko prvenstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!