20:53 / 14.01.2018.

Autor: HRT

Enes Garibović i Vlatka Kiuk brončani na Grand Prixu Croatia

Enes Garibović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Enes Garibović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Enes Garibović osvojio je treće mjesto u seniorskim borbama, najatraktivnijem dijelu 27. Grand prix Croatia. U katama Vlatka Kiuk također je osvojila treće mjesto.
Enes Garibović osvojio je treće mjesto u seniorskim borbama, najatraktivnijem dijelu 27. Grand prix Croatia, trodnevnog  karate natjecanja kojem je i ovoga vikenda, tradicionalno polovicom siječnja domaćin bio Samobor. Nastupila su 46-orica seniora. Nakon  osnovnog dijela, finalni dio izborila su četvorica najboljih, koji su se borili prema kriteriju svaki sa svakim. Enes Garibović pobijedio je Anesa Čonga s 3:0 i uz dva poraza u završnom dijelu na kraju zauzeo treće mjesto. Ukupni pobjednik je aktualni svjetski prvak u teškoj kategoriji Iranac Sajad Ganjzadeh, koji je u odlučujućoj borbi preokrenuo rezultat i svladao drugoplasiranog Bjelorusa Antona Isakua sa 4:3 i osvojio nagradu organizatora od 2000 eura. U seniorskim katama Vlatka Kiuk također je osvojila treće mjesto i drugu hrvatsku seniorsku brončanu medalju na turniru. U raznim dobnim kategorijama u Samoboru je ukupno sudjelovalo čak 1763 karatista iz 23 zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!