Enes Garibović brončani u Poreču, Ivan Kvesić bez medalje

22.05.2021.

13:14

Autor: A.M./Hina

Enes Garibović

Enes Garibović

Foto: HTV2 / HRT

Hrvatski karatist Enes Garibović je osvojio broncu u subotu na Europskom prvenstvu koje se održava u Poreču pobijedivši u kategoriji do 75 kilograma Nizozemca Timothyja Petersena s rezultatom 3-1.

- Nisam baš najzadovoljniji svojim nastupom, ali bitna je pobjeda. Iskusno sam priveo meč kraju i napravio zapravo neočekivani kružni udarac nogom u tijelo. Drago mi je da sam ga uspio iznenaditi jer ovo je iskusan borac, star 35 godina, a ima dva europska zlata i ne znam koliko europskih i svjetskih odličja. Iskusan borac, ali drago mi je na kraju, jer ova medalja stvarno mi puno znači, rekao je Enes Garibović nakon pobjede ujedno zahvalivši cijelom timu, kolegama reprezentativcima, a posebno svojem gradu Varaždinu, za kojeg je rekao da ga s ponosom predstavlja.


U drugoj borbi za brončano odličje olimpijac Ivan Kvesić poražen je od slovačkog predstavnika Adija Gyurika s rezultatom 3:1.


- Stvarno sam loše odradio. Tatami mi se klizao. Jučer sam i prekjučer, kada smo imali eliminacije, znao da je tatami nov i pripremio sam se da mi se manje kliže, ali danas sam to zaboravio i kada sam ušao u meč, nisam se mogao kretati kako sam trebao, rekao je emotivni Kvesić nakon što je ostao bez pojedinačnog odličja na Europskom prvenstvu u Poreču.


Ipak, još uvijek ima priliku za osvajanje odličja jer se hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, natječe za ekipno zlato. Protivnik nam je Crna Gora, a meč je na rasporedu u 12:45 sati.


Danas su na rasporedu još dvije borbe hrvatskih reprezentativaca za brončana odličja. Boran Berak se u kategoriji do 67 kg u 16:30 sati susreće s austrijskim predstavnikom Stefanom Pokornyem, a ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) se od 17:07 u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.


Na jučerašnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!