15:12 / 15.05.2019.

Autor: A.M./HRT

Emil Milihram šesti put europski prvak

Emil Milihram (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Emil Milihram (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na prelijepoj, ali zahtjevnoj rijeci Soči, hrvatski kanuist Emil Milihram je šesti put osvojio naslov prvaka Europe u disciplini C-1 classic.
Prvog dana Europskog prvenstva u kanu-spustu na divljim vodama koje se održava na rijeci Soči između Kobarida i Bovca u Sloveniji, vožene su pojedinačne vožnje klasičnih (dugih) utrka.

Na prelijepoj, ali zahtjevnoj rijeci Soči, hrvatski kanuist Emil Milihram je šesti put osvojio naslov prvaka Europe u disciplini C-1 classic. - Ovim uspjehom Milihram se svakako svrstao među najuspjješnije kanuiste svih vremena, naime po broju europskih titula  čak je nadvisio legendarnog Talijana Vladi Panatu, koji u svojim vitinama ima  čak devet naslova  svjetskog i pet titula europskog prvaka, kazao je za Hinu glavni tajnik Europske kajakaške federacije Branko Lovrić.

Prvenstvo se nastavlja sutrašnjim ekipnim vožnjama klasičnih utrka uz nastup hrvatske ekipe u sastavu Emil Milihram, Luka Obadić, Ivan Tolić u disciplini 3xC1.

U petak se voze pojedinačne vožnje sprint utka, a prvenstvo završava u subotu ekipnim vožnjama u sprintu.

Rezultati srijeda:

C-1 Classic race

1.     Emil Milihram (HRV) 18:25,15

2.     Ondrej Rolenc (CZE) 18:32,35

3.     Blaž Cof (SLO) 18:51,35
...
12. Igor Gojić (HRV) 20:09,17

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!