Ema Sgardelli borit će se za zlato na EP-u u karateu

04.02.2023.

22:02

Autor: Lovorko Magdić/M.Š./HRT

Ema Sgardelli

Ema Sgardelli

Foto: Hrvatski karate savez / HRT

Ema Sgardelli sutra će se boriti za zlatnu medalju na EP u karateu u konkurenciji mlađih seniorki (-50 kg) u ciparskom gradu Larnaci.

Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, na putu do finala Ema je svladala Azebrajdžanku Khumar Alibayovu 4-0, Slovakinju Luciju Mrazovu sa 7-1, Španjolku Sofiju Lindez Verdes 5-1, a u finalnom nastupu borit će se protiv Francuskinje Assme Charif.

U kategoriji +84 kg dvoboj za broncu ostvario je Dario Gluhinić.

Uvjerljive su bile pobjede nad Englezom Jamesom Francisom 4-0 i Azerbajdžancem Osmanom Osmannom 8-0, ali je Gluhinić u nastavku izgubio od predstavnika BiH Anesa Bostandžića 4-2.

Dario je na kraju završio u repasažu u kojem je pobijedio Mađara Daniela Franka 7-0, a slijedi nastup za broncu protiv Crnogorca Nemanje Jovovića.

Posljednjeg dana prvenstva Hrvatska će se boriti za ukupno osam odličja.

Juniorski nastup za broncu očekuje Maxa Fajerbacha (+76 kg), te Miu Čačko do 66 kg.

Za kadetsku titulu prvaka Europe borit će se Lovro Maslov (-52 kg) protiv Belgijanca Matta Rombeauxa, a do bronce još mogu doći Aida Trstenjak (-47 kg), Korina Klarić (-54 kg), Sara Tomić (+61 kg).

Na EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaci sudjeluje ukupno 1114 natjecatelja iz 48 zemalja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!