14:59 / 02.07.2021.

Autor: I.Ž.K./Hina

Ema Rajić nastupit će na OI-ju u Tokiju

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Hrvatska plivačica Ema Rajić nastupit će na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplinama 100 m prsnim stilom i 50 m slobodnim stilom.

Ema Rajić stekla je pravo nastupa ostvarenim olimpijskim B normama, rezultatom 1:08.17 na 100 m prsno te 25.96 na 50 m slobodno. Naime, kako se nijedna hrvatska plivačica nije plasirala na OI isplivanom A normom, Ema Rajić stekla je to pravo kao plivačica s najviše osvojenih FINA-inih bodova u ovoj sezoni.

Ema Rajić rođena je 2000. godine i studentica je na američkom sveučilištu Berkeley, gdje studira molekularnu i staničnu biologiju. Ima dvojno američko i hrvatsko državljanstvo, a za hrvatsku reprezentaciju nastupa od 2019. godine. Matični klub joj je Plivački klub Dubrava iz Zagreba.

Rajić će u Tokiju biti jedina hrvatska plivačica, a od naših plivača na Olimpijskim igrama će nastupiti Nikola Miljenić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!