Elias Kolega o ozljedi: Jako je tekla krv, probao sam ostati miran

17.05.2020.

16:14

Autor: Vicko Dragojević/Sport/HRT

default error photo
Skije je zamjenio štakama, ali vedar duh je ostao. Elias Kolega polako se oporavlja u dubrovačkoj bolnici.
Skije je zamjenio štakama, ali vedar duh je ostao. Elias Kolega polako se oporavlja u dubrovačkoj bolnici.

- Već jučer, tri i pol dana nakon operacije, sam krenuo s ozbiljnim vježbanjem. Danas sam već jednom vježbao, jučer sam prehodao dva kilometra na štakama, tako da je  i fizioterapeut i doktor, jako smo zadovoljni. Kako situacija napreduje, iz dana u dan, ja mislim da sezona nije upitna, rekao je hrvatski skijaš.

A sve su krive role, i oštar zavoj na otoku Mljetu, otoku Kostelića na kojem se Elias priprema već 12 godina.

- Role su ozbiljne pripreme, to je; velike su brzine na rolama, pa tako da je to neka simulacija skijanja. Više je bilo strašno za ljude oko mene, koji su to vidjeli, jer je dosta jako tekla krv. Ja sam, probao sam ostati miran koliko god sam mogao, skinuo sam rolu i legao na pod, objašnjava.

Rezultat svega su slomljena fibula i tibia, ali Elias se nada na skije ponovno stati već u rujnu i spreman ući u sezonu. Vrijeme je, osim za oporavak, iskoristio i za mentalne pripreme.

- Jako sam puno naučio tijekom prošlih nekoliko godina, i prošle sezone, ne može se u sportu nažalost uvijek biti uzlazna putanja. To je nažalost nemoguće, to uspijeva samo rijetkim pojedincima, rekao je Kolega.

Elias nije odustao od Mljeta, gdje je već s 11 godina počeo trenirati s Ivicom Kostelićem, i već najavljuje, vidimo se iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!