15:03 / 28.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

El Guerrouj potaknuo osnivanje fonda za pomoć atletičarima

Ilustracija (Josip Regović/PIXSELL)

Ilustracija (Josip Regović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Međunarodna atletska federacija i Međunarodna atletska zaklada osnovali su fond za pomoć atletičarima koji su ostali bez prihoda zbog pandemije koronavirusa.
Međunarodna atletska federacija (World Athletics) i Međunarodna atletska zaklada (IAF) osnovali su fond za pomoć atletičarima koji su ostali bez prihoda zbog pandemije koronavirusa.

U fond je odmah uplaćeno 500.000 dolara, a predsjednik World Athleticsa Sebastian Coe najavio je sastanak atletskih čelnika na kojemu će se razmotriti ideje kako prikupiti dodatna sredstva.

- U stalnom sam kontaktu sa sportašima širom svijeta i znam da mnogi doživljavaju financijske teškoće kao posljedicu gašenja većine međunarodnih sportskih natjecanja u posljednja dva mjeseca, rekao je Coe.

- Naši profesionalni sportaši oslanjaju se na nagradni fond kao dio svojih prihoda. Nadamo se da ćemo kasnije ove godine moći organizirati barem neko natjecanje. U međuvremenu ćemo također pokušati, putem ovog fonda i dodatnih novčanih sredstava koje namjeravamo pokrenut,i pomoći što većem broju atletičara, dodao je.

Osnivanje fonda je ideja svjetskog rekordera na 1.500 metara Hichama el Guerrouja, koji će biti i dio ekipe koja će razmatrati prijave sportaša.

Radna skupina će se ovaj tjedan sastati kako bi utvrdila postupak dodjele i raspodjele stipendija pojedinim sportašima.

- Pandemija uzrokuje ekonomsku bol ljudima iz svih dijelova društva, uključujući sportaše, i ovo je vrijeme kada se moramo zajedno okupiti kao globalna zajednica kako bismo si pomogli, rekao je El Guerrouj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!