11:57 / 13.09.2021.

Autor: M.M./Studio 4/HRT

Pezzi: Hrvatska poslije SAD-a ima najviše predstavnika u Kući slavnih

Edo Pezzi i Ivo Mikuličin

Edo Pezzi i Ivo Mikuličin

Foto: Studio 4 / HRT

Uspješno je zaključen rujanski kvalifikacijski ciklus Vatrenih za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali ipak sportska odnosno košarkaška vijest svako je primanje košarkaške legende Tonija Kukoča u kuću slavnih. 

- U Kući slavnih je pet Hrvata - Zadranin, Šibenčanin, Zagrepčanin i dva Splićana. To su klinci s kojima sam proveo od prvog do zadnjeg dana kad su igrali u državi i odlično sam ih upoznao , rekao je u Studiju 4 Edo Pezzi.

- Rađa i Kukoč su dva odlična momka, ali različita. Rađa je više društven i za zabavu, dok je Kukoč zatvoren. Moramo biti ponosni jer jedna mala država kao Hrvatska, poslije Amerike ima najviše predstavnika u Kući slavnih. To je na ponos i diku svih Hrvata, istaknuo je.

Ivo Mikuličin

Ivo Mikuličin

Foto: Studio 4 / HRT

Na pitanje zašto nema nasljednika velike petorke, Ivo Mikuličin rekao je da nema mladih igrača.

- Dražen je bio neprikosnoveni vođa, ali najkompletniji košarkaš u Hrvatskoj, pa možda i u Europi bio je Toni Kukoč. Imao je samo jednu manu, nije bio dovoljno sebičan, naglasio je Mikuličin.

Dodao je da se Kukoč, Petrović i Rađa ne rađaju svaki dan, te da ne treba tražiti druge uzroke u tome zašto je košarka pala.

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

Pezzi je rekao kako se teško pomiriti s odlaskom legendi.

- Takvi se teško rađaju, još teže stvaraju, a nema ni trenera koji bi radili s velikim znanjem. Potrebno je da postoji masa mladih koji bi se time bavili, da nema više interneta da ima puno trenera, entuzijasta bez kojih nema sporta, rekao je, te istaknuo kako nema zamjene za Luku Modrića

- Real s Modrićem i bez Modrića nije ista priča, rekao je dodavši kako Modrić kao i Kukoč nije drzak, ne nameće se.

- To su igrači bogom dani, koji imaju nešto posebno, nešto što ne postoji u udžbenicima, rekao je.

Osvrnuli su se i na HNL. Na pitanje bi li trener Osijeka Nenad Bjelica bio bivši da je Osijek jučer izgubio protiv Lokomotive, Pezzi je rekao da ne bi.

- Ne bi se trebalo zbog male krize koja je zahvatila Osijek, mijenjati trenera kakvih nema puno. Ovo je liga gdje svatko može svakoga dobiti. Može se gledati s kvalitetne i nekvalitetne strane. Ako u Hajduku igra Livaja, Hajduk dobiva, ako nema Livaje, problemi. Imamo mlade trenere kojima treba dati vrijeme. Svi traže rezultate, nema strpljenja. A ne bi trebali dozvoliti ni da igrači rano odlaze, ali ni da sjede na klupi, rekao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!