21:37 / 04.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Ecclestone za otkazivanje sezone u Formuli 1: Situacija je teška

Bernie Ecclestone (Screenshot: YouTube)

Bernie Ecclestone (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

"Da bi sezona bila valjana, treba održati najmanje osam od 22 utrke", izjavio je bivši čelnik F1 Bernie Ecclestone.
Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone (89) smatra kako bi ovu sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 trebalo otkazati zbog epidemije koronavirusa.

- Trebali bismo zaustaviti prvenstvo ove godine i krenuti ponovno sljedeće godine jer ne vidim kako bi mogli odraditi dovoljno utrka izjavio je 89-godišnjak za BBC Radio.

- Da bi sezona bila valjana, potrebno je održati najmanje osam od 22 utrke. Situacija je teška, rekao je Ecclestone.

Sezona je trebala startati 15. ožujka Velikom nagradom Australije u Melbourneu, no epidemija koronavirusa zaustavila je 'oktanski cirkus'. Otkazano je ili odgođeno prvih osam utrka sezone, a ostalo ih je još 14.

Ako bude dovoljno utrka, Britanac Lewis Hamilton pokušat će dostići rekord Michaela Schumachera sa sedam vozačkih titula, premda dio stručnjaka smatra kako bi skraćena sezona umanjila taj rezultat. Međutim, Ecclestone ne misli tako.

- Mislim da Lewisu to neće puno smetati. On želi pobijediti bez obzira na broj utrka, bilo da je riječ o osam, 16 ili 20, zaključio je Ecclestone koji je prije nekoliko dana potvrdio trudnoću svoje treće supruge, 47 godina mlađe Fabiane Flosi.

Bernie bi tako na ljeto trebao dobiti prvog sina nakon što iz prijašnjih brakova ima tri kćeri - Deborah (65), Tamaru (36) i Petru (32).

Ecclestone je više od četiri desetljeća vodio glavnu riječ u Formuli 1, sve do siječnja 2017. kada je 'oktanski cirkus' prodao američkoj medijskoj grupaciji Liberty za 4,6 milijardi dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!