Dvostruka pobjeda hrvatskih posada

27.05.2021.

19:40

Autor: I.Ž.K./HRT

Hrvatska posada Mišura/Barač

Hrvatska posada Mišura/Barač

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Dvije hrvatske posade, Tonči Stipanović i Tudor Bilić te Marin Mišura i Tonko Barač najveći su dobitnici nakon drugog dana jedrenja na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se do 29. svibnja održava u Splitu.

Petim mjestom i pobjedom u dva održana jedrenja po lijepom maestralu hrvatski srebrni olimpijac skočio je sedam mjesta u ukupnom redoslijedu.

- Imali smo sjajan dan na moru. Nisam bio zadovoljan startovima, ali tijekom regate uspjeli smo se penjati u redoslijedu. Posebno sam bio zadovoljan drugim jedrenjem dana gdje smo Tudor i ja funkcionirali savršeno, rekao je splitski jedriličar Tonči Stipanović koji se nakon drugog dana nalazi na petom mjestu u ukupnom redoslijedu.

Marin Mišura i Tonko Barač s dva su plasmana u prvih deset također istaknuli kandidaturu za visok plasman. Posebno je dojmljivo bilo drugo jedrenje kada su Tonči Stipanović i Marin Mišura prvim i drugim mjestom uvjerljivo ostavili ostatak flote.

- Uvijek je lijepo kada svoje ime vidiš ispred ovakvih velikana svjetskog jedrenja, poručio je Marin Mišura.

U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Nijemac Merkelbach ispred Talijana Chieffija i Amerikanca Diaza, ali hrvatske posade smanjuju zaostatak. Stipanović i Bilić su na petom mjestu, a šesti su Mišura i Barač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!