21:47 / 20.05.2021.

Autor: I.L./HRT/HPO

Dva finala na Europskom paraplivačkom prvenstvu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Petog dana na WPS Europskom paraplivačkom prvenstvu koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri hrvatski paraplivači ostvarili su dva finalna nastupa, isplivali dva nova hrvatska i tri osobna rekorda.

Leonardo Renić na 100 metara slobodno (SB5), popravio je osobni i državni rekord te on sada glasi 1:50.98 minuta, a u finalu je zauzeo osmo mjesto. Karlo Knežević je u finalu na 50 metara leptir (S7) uz osobni rekord zauzeo sedmo mjesto.

Matej Petrlić na 100 metara leptir (S10).popravio je osobni i državni rekord na 1:08.98 minuta, što mu je bilo dostatno za 12. mjesto, dok je Dino Sinovčić na 50 metara slobodno (S6),  osvojio 11. mjesto, a Tomi Brajša na 50 metara slobodno (S4) deveto.

- Za sada se možemo pohvaliti da svaki dan natjecanja imamo nastupe u finalnim utrkama.  Danas su naši paraplivači ostvarili dva finalna nastupa, dva nova hrvatska rekorda i tri osobna rekorda.  Nadam se da će tako ostati i ovog petka i subote. To bi zasigurno bio veliki uspjeh Hrvatskog paraplivanja, rekao je izbornik Igor Berislavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!