Duplantis u Stockholmu postavio novi svjetski rekord

30.06.2022.

22:42

Autor: K.L./Hina

Armand Duplantis

Armand Duplantis

Foto: Aleksandra Szmigiel / REUTERS

Švedski skakač s motkom Armand Duplantis na mitingu je "Dijamantne lige" u Stockholmu postavio novi najbolji rezultat svih vremena na otvorenom u toj disciplini preskočivši letvicu na visini od 6,16 metara.

Olimpijski pobjednik iz Tokija, 22-godišnji Duplantis u Stockholmu je za jedan centimetar popravio vlastiti najbolji rezultat na otvorenom postavljen u rujnu 2020. godine u Rimu kada je "preskočio" rezultat kojega je još 1994. godine postavio legendarni Ukrajinac Sergej Bubka.

Inače, Duplantis je vlasnik i apsolutnog svjetskog rekorda, u ožujku ove godine je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu preskočio 6,20m.

U svojoj kolekciji Duplantis već ima zlata s olimpijskih igara, svjetskog prvenstva u dvorani, europskih prvenstava i u dvorani i na otvorenom te mu još nedostaje samo svjetski naslov na otvorenom kojega će pokušati osvojiti u Eugeneu na SP koje će se održati od 15. do 24. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!