21:27 / 03.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Duplantis i Lavillenie izjednačeno u 'dvoboju dvorišta'

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

"Uživao sam u natjecanju. Nisam očekivao da ćemo na kraju biti izjednačeni", rekao je Duplantis.
Trojica ponajboljih skakača s motkom na svijetu, Šveđanin Armand Duplantis, Francuz Arnaud Lavillenie i Amerikanac Sam Kendricks sudjelovali su u nedjelju u natjecanju nazvanom "Ultimate Garden Clash" tijekom kojega su u svojim dvorištima pokušavali što više puta preskočiti letvicu na pet metara unutar pola sata.

Aktualni svjetski rekorder Duplantis je u svom dvorištu u Lafayetteu u Louisiani letvicu preskočio 36 puta, kao i Lavillenie u svom dvorištu u Clermont-Ferrandu, dok je Kendricks, koji se nalazi u Oxfordu u Mississippiju, to uspio samo 26 puta.

- Gotov sam. Ne želim više riskirati, sretan sam što dijelim zlato s Mondom. Stvarno mi je nedostajalo natjecanje s ovim dečkima. Iako sam se nalazio u svom dvorištu, imao sam dojam kao da sam na velikom natjecanju, rekao je Lavillenie.

- Uživao sam u natjecanju. Nisam očekivao da ćemo na kraju biti izjednačeni, naglasio je Duplantis.

Troboj Duplantisa, Lavilleniea i Kendricksa mogao se izravno pratiti putem društvenih mreža Međunarodnog atletskog saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!