Drugo izdanje Quattro River Rallyja: 65 posada iz 14 zemalja

27.03.2023.

21:28

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Quattro River Rally

Quattro River Rally

Foto: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Na drugom izdanju Quattro River Rallyja koji će se održati u petak, subotu i nedjelju u Karlovačkoj županiji sudjeluje 65 posada iz 14 zemalja. Od tog broja posada 35 je hrvatskih, a pet karlovačkih, rečeno je u ponedjeljak u Karlovcu na predstavljanju manifestacije.

Reli organiziraju Auto klub "Delta" i AK "Četiri rijeke". U petak se otvara servis na Sportsko-rekreacijskom centru "Korana" u Karlovcu i tehnički pregledavaju vozila, a subotu je ceremonijalni start u 14 sati u Radićevoj ulici u Karlovcu, nakon čega će u 16.15 početi prva utrka – toga dana vozit će se dvije u Karlovcu i jedna na Rastokama.

U nedjelju će se voziti tri utrke na relacijama Kućer – Vrškovac, Vinski Vrh – Duga Resa i Pećurkovo Brdo – Gornje Bukovlje, a ceremonijalni cilj je u 19 sati u Radićevoj. Prije svega toga će se u subotu od 9 do 12 sati probno voziti u Novigradu na Dobri. Trase će u takozvanim nultim vožnjama testirati veteran-vozač Niko Pulić i pjevač Sandi Cenov.

Predsjednik AK "Delta" Vladimir Golub je rekao da je nervoza na vrhuncu.

- Sve pripreme se odvijaju u redu i nema većih problema. Jako je lijepo ispao cijeli reli prošle godine, bili smo izuzetno zadovoljni i iznenađeni uspjehom, a ove godine će po svim najavama biti bolje. Po broju posada i imenima rekao bih da je ovo najjači reli u Hrvatskoj unazad mnogo godina. Očekujemo vrlo atraktivne vožnje, a siguran sam da će uživati posjetitelji i vozači, naveo je Golub i dodao da je ove godine 18 suvozačica.

Jedna od njih je Lana Sutlović, koja je u posadi s vozačem Damjanom Belićem iz Auto-karting kluba "DS Racing" iz Preloga.

- Možemo obavljati dvije stvari odjednom, pa smo zato bolje suvozačice, ali dečki dodaju da je to zato što smo lakše, a svaki je kilogram važan, rekla je Sutlović.

Vozač "Delte" Juraj Šebalj rekao je da je lijepo vidjeti mnogo navijača i da tada voli "stisnuti gas, zahaklati se, jurnuti da te srce odnese".

- Zato i volimo voziti utrke. Ovaj reli treba zadržati ovdje i učiniti ga atraktivnijim. Volio bih vidjeti nešto malo Slovenaca i da ovo natjecanje bude okosnica našeg prvenstva, poručio je Šebalj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!