Druga pobjeda Kristoffersena u Garmischu, odlični Rodeš 8.

27.02.2022.

08:25

Autor: HRT

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Pobjednik i drugog slaloma u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Drugo mjesto zauzeo je Britanac Ryding, a treći je Linus Strasser. Naš Istok Rodeš završio je na odličnom osmom mjestu.

Nastavila se uzbudljiva sezona Svjetskog kupa u utrkama slaloma, Kristoffersen je tako postao prvi skijaš koji je ostvario dvije pobjede u slalomu ove sezone, ujedno je i preuzeo vodstvo u utrci za mali kristalni globus. 


Odličan nastup imao je i Ryding koji je nakon prve vožnje završio tek 19. Iskoristio je Britanac činjenicu da je stazu u drugoj vožnji postavljao njegov trener te je na kraju bio drugi. 


Zanimljiv je bio i sam rasplet utrke, nevjerojatno zvuči da su sva trojica vodećih nakon prve vožnje izletjela sa staze u drugoj. 

Hrvatska je danas imala četiri predstavnika, ali su u drugu vožnju ušli samo Rodeš i Kolega. Nažalost Zubčić je ponovio lošu prvu vožnju od jučer, a Matej Vidović je izletio sa staze. 


Rodeš je ostvario fantastičan rezultat te je nakon prve vožnje zauzeo odlično 9. mjesto. Na isti način nastavio je i drugi lauf, ali nije uspio ući u konkurenciju za postolje, nije Istok imao grešaka na stazi, ali nije bilo dovoljno brzine. Iako je imao zaostatak od svega 36 stotinki u tom trenutku kroz cilj je ušao tek 6.


Drugi naš predstavnik Samuel Kolega nakon prve vožnje je imao 21. mjesto da bi na kraju završio 18.


Veliko iznenađenje ova dva slaloma u Garmischu je Španjolac Joaquim Salarich koji je sa startnim brojem 49 i danas ostvario top 10 plasman. 

U poretku skijaša u slalomu vodi Kristoffersen sa 356 bodova, drugi je Norvežanin Lucas Braathen sa 307, a treći Strasser sa 287 bodova. Zubčić je 19. sa 137 bodova, Rodeš 32. sa 60, a Kolega 39. sa 35. Vidović je 40. sa 24 boda.


U ukupnom poretku skijaša vodeći je Švicarac Marco Odermatt sa 1.200 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 825 bodova, a treći Austrijanac Mathias Mayer sa 692 bodova . Zubčić je 17. sa 260 bodova, Rodeš 82. sa 60, Kolega 102. sa 35,a Vidović 109 sa 24.

Kristoffersen preuzima vodstvo

Najbolji naš predstavnik iz prve vožnje Istok Rodeš nije uspio ući u konkurenciju za postolje, nije Istok imao grešaka na stazi, ali nije bilo dovoljno brzine. Na kraju mali zaostatak od 36 stotinki bio je dovoljan tek za 6. mjesto. Ostalo je najboljih 8 u startnoj kućici

Ostalo je još deset skijaša, vodeći je i dalje Britanac Ryding, uskoro će nastup našeg Istoka Rodeša

Britanac Dave Ryding nalazi se na prvom mjestu nakon prvih 15 skijaša u drugoj vožnji, iza njega se nalazi Austrijanac Linus Strasser, a treći je trenutno vodeći u poretku slalomaša Lucas Braathen

Prvih deset skijaša spustilo se niz stazu, a deseti je bio naš Samuel Kolega koji je skijao dosta oprezno pa je zaosatak nešto veći za vodećim Braathenom. Sameul na kraju 5, najlošiji rezultat mu može biti 26. mjesto

Počela je druga vožnja u koju je ušlo čak 10 skijaša sa startnim brojem većim od 30

Nećemo gledati Zubčića u drugoj vožnji. Nakon privh 55 skijaša naš Filip je 31, nažalost danas nije imao sreće

Samuel Kolega zauzeo je 19. mjesto i tako gotovo sigurno ide u drugu vožnju, sjajno je odvozio donji dio staze

Nažalost Matej Vidović nije završio prvu vožnju, ali treba istaknuti nastup Austrijanca Digrubera koji je sa startnim brojem 38 došao do 9. mjesta

Savršena vožnja našeg Istoka Rodeša, zauzeo je odlično osmo mjesto sa samo sekundom zaostatk za vodećim Meillardom.

Spustilo se niz stazu prvih 30 skijaša, nema promjena na vrhu, Meillard, Zenhaeuzern, pa Strolz je poredak prve trojice. Zubčić je predzadnji 22. Čekamo još nastupe Rodeša, Vidovića i Kolege

Nakon prvih 25 skijaša, Meillard je i dalje vodeći, naš Filip je i dalje zadnji i sve je dalje od druge vožnje. Zapažen nastup imao je Timon Haugen, s brojem 25 došao je do 9. mjesta

Spustio se niz stazu i naš Filip Zubčić, nažalost ponovio je jučerašnji nastup iz prve vožnje te ima najveći zaostatak nakon prvih 16 skijaša. Opet će Filip strepiti do zadnjeg trenutka.

Nakon prvih 10 skijaša, vodeći je i dalje Meillard, na drugo mjesto se probio njegov sunarodnjak Zenhaeusern. Olimpijski pobjednik Clement Noel nije uspio završiti vožnju ni danas.

Počeo je prva vožnja u Garmischu, nakon prvih pet skijaša, vodeći je Švicarac Loic Meillard, drugi je Manuel Feller s zaostatkom od 80 stotinki, jučerašnji pobjednik Kristoffersen je zauzeo 3 mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!