16:31 / 05.01.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/Elvira Dizdarević/K.L./HRT

Dražba dresova za pomoć stradalima

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Nebrojeno je primjera kako građani pomažu stanovnicima pogođenima potresom.
Nebrojeno je primjera kako građani pomažu stanovnicima pogođenima potresom. Dugogodišnji službeni fotograf Nogometnog kluba Rijeke, svojedobno i hrvatske reprezentacije, svoje drage uspomene, dresove igrača koje je prikupljao više od 20 godina, stavio je na dražbu kako bi prikupio sredstva za pomoć stradalima...

Svaki dan u podne riječki fotograf Nikola Kurti na aukciju stavlja jedan od potpisanih dresova nogometaša ili potpisanu sportsku fotografiju. Zanimanje kolekcionara i onih koji kupnjom ponajprije žele pomoći stanovnicima Banovine veliko je. U samo tri dana prikupljeno je 13 tisuća kuna.

- Moja obitelj i ja ionako smo namjeravali darovati novac u humanitarne svrhe, a ovo je bio dodatni poticaj da pomognemo, rekao je Luka Kostelić.

Idućih dana više od 20 potpisanih dresova bit će na dražbi.

- Navečer me nazvao i rekao da bi bilo lijepo da se pridružim ovoj akciji na način da se potpišem na dres ovaj je iz 2004. iz reprezentacije i stvarno mi je drago da na ovaj način mogu pomoći ljudima u Baniji, kazao je Ivan Močinić, nogometaš.

U humanitarnoj akciji rado sudjeluju i neki bivši nogometaši.

- Normalno da nisam ni sekunde dvojio da dođem i poklonim barem jedan dio moje igračke prošlosti. Ovaj dres je iz 2000. g. kad sam igrao u Njemačkoj i mislim da je to najmanje što mogu napraviti u ovoj akciji, dodaje Damir Milinković.

Kurti je pozvao i ostale nogometaše da daruju dres ili fotografiju te tako produlje aukciju kako bi se prikupila veća novčana pomoć.

- Svaki dan ćemo staviti neki dres. Imamo dosta lijepih dresova od Petrića, potpisan dres Luke Modrića, najstariji dres je iz 1998 od Aljoše Asanovića, iz hrvatske reprezentacije: Tako da će biti i nešto za navijače Hajduka, a ne samo Rijeke, rekao je Nikola Kurti.

Početna je cijena svakog predmeta na aukciji jedna kuna, a novac se uplaćuje izravno na račun Caritasa Sisačke biskupije. Svi koji žele sudjelovati mogu to učiniti svaki dan do kraja siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!