19:13 / 21.05.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

"Drago mi je da je karate dobio olimpijski status"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u petak Poreč, gdje se održava 56. EP u karateu, napomenuvši kako mu je drago da je karate dobio olimpijski status.

- Drago mi je da je karate dobio olimpijski status. Ne podcjenjujem niti jedan sport, ali ovo je ozbiljan i rasprostranjen sport i tek sada su dobili olimpijski status. Želim im da ga zadrže, da se ne nađu u poziciji kao hrvanje grčko-rimskim stilom, koje je temelj olimpijskih igara, a skoro je ostalo bez olimpijskog statusa. Tu je netko imao prste iz međunarodnog olimpijskog pokreta, vjerojatno zato što nije atraktivno, nema dovoljno krvi, kazao Milanović i dodao: - Što se tiče Poreča ovo znači nekoliko dana punih hotela i to u predsezoni. Što više sporta za mlade ljude, to je moja poruka.

Predsjednik države komentirao je i situaciju u vezi OI u Tokiju: - Kao premijer bio sam na OI u Londonu na finalu vaterpola kada smo protiv Italije osvojili zlato. Volio bih da takvu priliku imam i sada, ali vidjet ćemo. Japansko stanovništvo je protiv OI, koje su već jednom odgađane i ovo pomalo gubi smisao. Katkad mi padne na pamet da bi bilo bolje da to daju Tuzli ili Sarajevu, oni bi to napravili malo skromnije, ali od srca, govorim to bez podcjenjivanja. Vidjet ću da li taj put na otvaranje OI uopće ima smisla.

Ističe kako se sportom bavi cijeli život, a ima i poruku za vršnjake.


- Sportom sam se bavio cijeli život, sada nešto manje, jer čovjek mora znati gdje mu je granica, kada se bližiš 55. godini treba malo usporiti, ali nikada prestati. Svojim prijateljima vršnjacima, koji su se počeli baviti sportom u 40-toj godini, poruka je da budu posebno oprezni jer tijelo ima svoje granice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!