11:36 / 12.05.2020.

Autor: Lovorko Magdić/HR2

Dr. Sršen o utjecaju koronavirusa na sport: Puno čudnih odgovora

Dr. Nela Sršen

Dr. Nela Sršen

Foto: - / -

Gostujući u emisiji "Sport i glazba" na Drugom programa Hrvatskoga radija dr. Nela Sršen govorila je o utjecaju koronavirusa na sport i sportska natjecanja.
Gostujući u emisiji "Sport i glazba" na Drugom programa Hrvatskoga radija dr. Nela Sršen govorila je o utjecaju koronavirusa na sport i sportska natjecanja.
- Postotak pozitivnih na koronavirus ima naravno utjecaja i na održavanje sportskih natjecanja i utakmica, s tim da su novi pozitivni među igračima talijanske Serie A prošli tjedan opet mogući razlog znatno opreznijeg pristupa hoće li se u Italiji nastaviti nogometno prvenstvo. A ti podaci uzrokovali su i nedavni demanti UEFA.-e o mogućem odigravanju utakmice Lige prvaka između Lyona i Juventusa u kolovozu, što je već praktički objavljeno prije nekoliko dana. Također, različiti su pristupi novim okolnostima, poput sadašnjih u Italiji ili recimo Njemačke koja će, prema najavama, nastaviti natjecanje, unatoč mogućim novim slučajevima pozitivnih na koronavirus, istaknula je dr. Sršen.
U nastavku razgovora osim o sportskim temama, dr. Nela Sršen odgovorila je i na niz iznimno aktualnih pitanja, od znastvenih pokušaja spoznaje je li virus nastao u prirodi ili laboratoriju, mogućem cjepivu s medicinskim odgovorima za i protiv na tu temu...
U razgovoru možete među ostalim saznati odakle zapravo potječe vrsta šišmiša koji se u znanstvenoj teoriji spominju kao početni uzročnik pandemije diljem svijeta, a koja je krenula iz kineskog grada Wuhana.
Cijeli razgovor poslušajte na stranici Drugog programa Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!