12:31 / 17.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Dopušten povratak u Rusiju stranim sportašima i trenerima

Moskva (REUTERS/Shamil Zhumatov)

Moskva (REUTERS/Shamil Zhumatov)

Foto: - / REUTERS

Ova će odluka pomoći profesionalnima klubovima da nastave treninge.
Ruska je vlada u nedjelju objavila da dopušta stranim sportašima da uđu u Rusiju i da se natječu u ruskim ligama i na ruskim natjecanjima, iako je broj oboljelih od koronavirusa prešao 280.000.

Rusija je zatvorila svoje granice u ožujku i ukinula je sve međunarodne letove, osim repatrijacijskih, a sve kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Prema vladinoj objavi, sportaši i treneri koji su pod ugovorom s ruskim klubovima bit će stavljeni pod liječnički nadzor i moraju provesti dva tjedna u karanteni kada dođu u Rusiju.

- Ova će odluka pomoći profesionalnima sportskim organizacijama, među kojima su i ruski nogometni klubovi, da nastave treninge nakon ublažavanja mjera kojima je cilj bio sprječavanje širenja koronavirusa, stoji u priopćenju ruske vlade.

Ruski nogometni savez je u petak objavio da će se prvenstvo prve lige nastaviti 21. lipnja, nakon što je prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!