16:54 / 27.03.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Donira olimpijsku medalju za pomoć ukrajinskoj djeci

Tony Martin

Tony Martin

Foto: Wessel du Plooy / shutterstock

Bivši njemački biciklist, specijalist za vožnju na kronometar, Tony Martin objavio je kako će svoju srebrnu olimpijsku medalju s Igara u Londonu 2012. godine dati na dražbu, a prihodom njezine prodaje će namijeniti za pomoć djeci žrtvama ruske invazije na Ukrajinu.

- Svakoga dana gledam strašne slike iz Ukrajine putem televizije i čini mi se pogrešnim samo sjediti na kauču i prihvaćati situaciju. Želio bih napraviti barem nešto i pomoći. Nije mi lako odreži se svog najvećeg trofeja, ali uzevši u obzir da su milijuni ljudi izgubili gotovo sve, uistinu želim ovo učiniti, poručio je Martin.


Osim olimpijskog srebra u vožnji na kronometar, Martin je osvojio i četiri naslova svjetskog prvaka u toj disciplini, a tijekom karijere je osvojio i pet etapa na "Tour de Franceu".

Nakon mjesec dana od ruskog napada na Ukrajinu, prema podacima Ujedinjenih naroda gotovo 3.8 milijuna Ukrajinaca napustilo je svoju zemlju, a gotovo polovina ukrajinske djece napustilo je svoje domove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!