09:18 / 03.03.2021.

Autor: HRT

Dominik Etlinger pozitivan na dopinškom testu

Dominik Etlinger

Dominik Etlinger

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger suspendiran je privremeno i protiv njega je pokrenut stegovni postupak zbog dopinga nakon pozitivnog nalaza uzetog na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

- Uzorak urina analiziran je u akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu (Austrija), a analizom uzorka A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516 koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava, objavio je HZJZ.

Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavjestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu.

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020.

Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka.

Uz prisutnost sportaša, putem video – linka, 28. siječnja 2021. otvoren je B uzorak.  

Analiza uzorka B potvrdila je analizu uzorka A. Utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

Služba za antidoping podnijela je prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv sportaša Dominika Etlingera zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!