19:05 / 14.04.2019.

Autor: K.L./Hina

Dominik Etlinger brončani na Europskom prvenstvu

Dominik Etlinger (Igor Kralj/PIXSELL)

Dominik Etlinger (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu.
Hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u borbi za medalju svladao Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3.

Bivši europski juniorski prvak i svjetski doprvak tako je postao šestim hrvatskim reprezentativcem koji je osvojio odličje na europskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji od osamostaljenja Hrvatske. Prije Etlingera brončane medalje osvojili su braća Nenad (2013.) i Neven Žugaj (2005.), Tonimir Sokol (2010.), Božo Starčević (2013.) i Ivan Lizatović (2017.), koji je, nažalost, u Bukureštu poražen u borbi za broncu od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

Etlinger je do brončanog odličja došao preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni koju je zaradio Kalačjan, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, bivšeg europskog prvaka do 23 godine, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje. Naime, broncu je osvojio i 2015. godine u Bakuu, na prvom izdanju Europskih igara.

Računajući i odličja koja su kao reprezentativci Jugoslavije osvajali Milan Nenadić, Josip Čorak, Slavko Koletić i Vlado Lisjak, to je ukupno 21 odličje hrvatskih hrvača s najznačajnijih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!