09:09 / 17.11.2020.

Autor: K.L/HRT/Stadion

"Dolazak WRC-a velika je prilika za Hrvatsku"

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, gostovao je u emisiji Stadion.
Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, gostovao je u emisiji Stadion i komentirao dvije "goruće" teme u ovom sportu u Hrvatskoj - a to su utrka NASCAR-a na Grobniku te dolazak Svjetskog prvenstva u reliju sljedeće godine.

- Ova situacija s COVID-om je poremetila cijeli sportski svijet, utrka u Mostu je otkazana, rok je bio jako kratak, a tu je prvenstveno zasluga Zdenka Šantića i Roberta Žikovića iz Auto moto kluba Grobnik. Oni su još prije četiri godine razgovarali s NASCAR-om, prilika je sada došla i brzo se trebalo reagirati. Savez je odmah uskočio i dao podršku i uspjeli smo napraviti jedan spektakl. Nažalost, morali smo sve zatvoriti zbog epidemije, da nije bilo ograničenja bilo bi 15-20 tisuća gleatelja, rekao je Štetner te nastavio:

- Mogu najaviti prijedlog kalendara 18.4. Hungaroring, 23.5. Red Bull Ring, onda imamo dva Grobnika šesti i sedmi mjesec, imamo Slovakiaring i završnica u osmom mjesecu u Brnu. Zaista atrkativan kalendar za Prvenstvo Hrvatske, dvije staze Formule 1, sve utrke će biti uživo u prijenosima, a prijevoz automobila će biti besplatan za sve utrke. Moramo pomoći i manjim disciplinama, plan je pomoći i kartingu, OSV-u, kronometru koje proizvode te vozače. Ne smijemo zanemariti te male discipline.

Sljedeće godine bi WRC, Svjetsko reli prvenstvo, trebao biti u Hrvatskoj u travnju.

- Predsjednik HOO Zlatko Mateša u jednom razgovoru rekao je da je to jedan od najvećih sportskih događaja koji je došao u Hrvatsku. Mislim da sve svi slažemo u tome da je jedna velika prilika za Hrvatsku jer prvenstveno taj sport je i veliki biznis. To je velika promocija Hrvatske, po nekim izračunima sama reklama koju bi Hrvatska dobila je vrijedna 40 milijuna eura. Kao turističkoj zemlji, to bi nam puno značilo, objasnio je Štetner.

Utrke će se održavati u Zagrebu i okolici.

-  Gradonačelnik Bandić je dao ruku i rekao da Zagreb stoji iza toga. Zagreb je start i cilj, onda se ide Sljeme, Zagorje do Kumrovca, strana Žumberka do Ozlja, Jaska...Rute još nisu objavljene, još se usklađuju planovi. Nadam se da će situacija s COVID-om stati, puni smo optimizma da će biti gledatelja kao na ostalim utkrama, zaključio je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.
Davorin Štetner (Screenshot HRT )

Davorin Štetner (Screenshot HRT )

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!