"Rekli su mi da je ovo bio najteži reli, a šefovi su hvalili logistiku"

03.05.2022.

10:23

Autor: HRT

Dojmovi nakon drugog po redu WRC Croatia Rallyja

Dojmovi nakon drugog po redu WRC Croatia Rallyja

Foto: HTV / HRT

O tome kako je sve proteklo nakon što je završen drugi po redu WRC Croatia Rally, koji se vozio kroz četiri hrvatske županije, govorio je u Dobro jutro, Hrvatska predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner.

- Još se sliježu dojmovi, veliki je ovo događaj za hrvatski sport, ali još veći za hrvatsko gospodarstvo. 


Druga je ovo godina, kako je uopće WRC došao kod nas?


- Savez je s FIA-om odradio ključni posao, uključujući stotine volontera, sportskih dužnosnika koji grade ovaj događaj. Nažalost ove godine nije bilo Ogiera i Loeba, koji su imali drugih obaveza. Ali su nam oni omogućili ogromnu neizvjesnost do kraja. Deseci milijuna gledatelja, ove godine bez pandemije, imali smo po nekim procjenama oko 300 tisuća gledatelja uz stazu. Svi su odradili ovaj posao perfektno.


- Pričao sam s dosta šefova timova i gotovo svim vozačima, Solberg mi je rekao da mu je ovo najteži reli u životu, šefovi timova su hvalili logistiku i nadam se da ćemo tako nastaviti.


Promocija kroz turizam:


- Ova utrka prije početka nove turističke sezone je odličan poziv za sve i najbolja promocija, pokazali smo se kao odličan domaćin.

- Ove godine puno pažnje je usmjereno na segment sigurnosti u prometu kako se ne bi ponovio incident od prošle godine kada sam par sati proveo na policiji s Ogierom. 


Očekivanja za iduću godinu: 


- Iduće godine možemo očekivati opet WRC, mislim da mi nismo još ni svjesni koliko je ovo značajno. Ove godine smo imali i podršku premjera Plenkovića. Trebamo svi raditi naporno da ovaj događaj dugoročno ostane kod nas. 


- Na ovoj utrci je sudjelovalo oko 2000 volontera i radnika, to je impresivan podatak, prošle godine smo imali probu, ali ove godine sve je išlo glatko. Iduće godine očekujemo sličan termin, neke staze će se promijeniti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!