18:31 / 23.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Doigravanje s 24 kluba podijeljena po konferencijama

Colorado - Tampa Bay (Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Colorado - Tampa Bay (Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

NHL igrači pristali na nastavak sezone doigravanjem s 24 kluba.
Izvršni odbor Udruge igrača NHL lige (NHLPA) prihvatio je prijedlog da se sezona u najjačoj svjetskoj hokejaškoj ligi nastavi doigravanjem u kojemu će sudjelovati 24 kluba podijeljena po konferencijama.

- Pristajemo na prijedlog NHL-a da se sezona nastavi doigravanjem s 24 kluba, ali postoje još neki detalji koji se moraju dogovoriti, objavio je NHLPA u kojem se nalazi po jedan predstavnik svakog od 31 kluba koji se natječu u NHL-u.

Prema prijedlogu za nastavak sezone, u prvom krugu doigravanja slobodni će biti po četiri najuspješnija kluba iz svake konferencije prije prekida natjecanja, odnosno Boston Bruinsi, Tampa Bay Lightning, Washington Capitalsi i Philadelphia Flyersi s Istoka te Saint Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knightsi i Dallas Starsi sa Zapada, dok će ostalih 16 klubova igrati serije na tri pobjede.

Pobjednici prvoga kruga u drugom krugu će se susretati s nositeljima u serijama na četiri pobjede, a i ostali krugovi doigravanja igrali bi se na četiri pobjede.

Sezona u NHL-u grebala bi se nastaviti igranjem u nekoliko još uvijek neodređenih gradova u praznim dvoranama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!