Doček za brončanog Jurišića: Ne mogu opisati koliko mi ovo znači

31.05.2022.

21:59

Autor: Sport/Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Filip Jurišić

Filip Jurišić

Foto: HTV / HRT

Još jedna medalja za splitski jedriličarski klub Mornar. Filip Jurišić na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 7 (nekadašnji Laser) osvojio je broncu. Srebrni olimpijac Tonči Stipanović zauzeo je 5. mjesto. Kasno sinoć u splitskoj zračnoj luci priređen im je doček.

More emocija na dočeku morskih vukova. Svjetska bronca najbolji je dosadašnji rezultat 29-godišnjeg Hvaranina Filipa Jurišića u klasi ILCA, bivšem Laseru.

- Nakon EP još jedna medalja. Presretan sam. Prepun sam emocija, ne  mogu opisati koliko mi ovo znači. Ovo je jedna stepenica naprijed i motiv za daljnji rad, rekao je Filip Jurišić. 


- Odličan tjedan jedrenja. Trudili smo se, lomili, sezona je bila klimava. S puno vjere i nade smo čekali SP i mislim da smo ovo OK odradili, rekao je trener Jozo Jakelić kojemu je to 23. svjetsko prvenstvo. 

Ni sam više ne broji medalje. Iz Meksika, osim Jurišićevom broncom, može se pohvaliti i srebrom Cipranina Pavlosa Kontidesa, koji također trenira u splitskom Mornaru. Nedostajalo je samo odličje srebrnog olimpijca Tončija Stipanovića, koji je zauzeo peto mjesto.

- Na kraju je nedostajalo malo snage i koncentaracije. Zauzeo sam peto mjesto. Ali, evo, ovo mi je 19. SP i još sam u vrhu. Tako da će biti još prilika za dobre rezultate, poručio je Stipanović.

Mornareva jedriličarska flota ljeto će provesti u Marseilleu, na regatnom polju za Olimpijske igre u Parizu 2024. Sezonu će zatvoriti Europskim prvenstvom u Hyeresu, s kojega će, bez sumnje, donijeti još medalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!