Doček odbojkaša: Zlatna medalja je uspjeh koji nismo očekivali

06.07.2022.

11:24

Autor: HRT

Doček zlatnih odbojkaša

Doček zlatnih odbojkaša

Foto: Tomislav Miletic/ / PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija vratila se sa Mediteranskih igara u Alžiru sa zlatnom medaljom, veliki je to uspjeh muške odbojke u Hrvatskoj, a tom prigodom priređen im je i doček. 

 - Zlatna medalja na Mediteranskim igrama je uspjeh kojem se nismo nadali, da budem iskren. Ja se nadam da će ovo biti jedna usputna stanica i da idemo ka svojim vrhuncima. Imamo potencijal, mi ćemo im biti servis na svakom koraku. Uvjeren sam da će svojim igrama uveseljavati i dalje, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Ante Baković

Marko Sedlaček, kapetan muške odbojkaške reprezentacije, zahvalio se Savezu i poručio kako očekuje još veće rezultate: 


- Nakon tri tjedna priprema osvojili smo dvije medalje, preponosan sam na ovu ekipu, čast mi je biti kapetan. Nemamo često priliku veseliti se s reprezentacijom. Znamo koliko smo radili i mučili tijekom zadnje četiri godine da ovu reprezentaciju dignemo. Ovo je uglavnom generacija 95./96. i mlađe. Imamo još pet, šest godina da napravimo neke veće rezultate. Zahvaljujem Savezu jer zadnjih pet, šest godina to funkcionira kako treba. 

U tišini su se nadali medalji, finale je prošlo glatko: 


- Došli smo u Alžir u nekoj tišini, ali smo znali da pucamo na medalju. Plan je bio ući u polufinale, nakon toga je sve moguće. Dočekala nas je tamo Italija, koja je glavni favorit, mislim da smo pokazali pravo srce, jer mislim da su nas malo podcijenili. U finalu protiv Španjolske, njih smo pobijedili tri puta u zadnja dva tjedna. Oni su nas malo provocirali, a nama u Hrvatskoj i ne treba neka posebna motivacija da damo sve od sebe u finalu. Tu smo glatko pobijedili 3:0.


Istakao je kapetan i dobru suradnju s novim izbornikom Francuzom, Cedricom Enardom:


- Pohvalio sam Savez i igrače, ali pohvalio bi i novog izbornika. On dolazi iz Francuske, s njim smo jako dobro kliknuli. Stvarno pohvale za sve, ali to nije kraj. Moramo tako i nastaviti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!