08:59 / 22.10.2018.

Autor: I.L.K./HOO

Doček mladih olimpijaca iz Buenos Airesa

-

-

Foto: - / -

Srebrna rukometašica na pijesku Mia Bošnjak vratila se ranije u odnosu na suigračice, ali ih je dočekala s kolajnom oko vrata.
U zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman rodbina i prijatelji kasno sinoć priredili su doček mladim hrvatskim olimpijcima i olimpijkama na povratku s Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu.

Najviše cvijeća dobile su srebrne rukometašice na pijesku, ujedno i jedina nam ženska ekipa na OIM-u, a dojam najsretnije osobe ostavila je sjajna judašica Ana Viktorija Puljiz, okićena ekipnim zlatom i pojedinačnom broncom oko vrata.

Osjećam se stvarno presretno s dva odličja oko vrata po povratku s prvim Olimpijskih igara, a uz to, bila sam i nositeljica hrvatske zastave na svečanosti zatvaranja Igara, ne znam što bih  više poželjela, kazala je Puljiz.

Srebrna rukometašica na pijesku Mia Bošnjak vratila se ranije u odnosu na suigračice, ali ih je dočekala s kolajnom oko vrata.

Zbog školskih i klupskih obveza morala sam se vratiti koji dan prije suigračica i sada sam im na dočeku kako bismo i ovom prilikom bile kompletne, zapravo - ono što smo cijelo vrijeme bile u Buenos Airesu - prava ekipa
, kazala je Bošnjak.

Najveće mlade uzdanice hrvatskog veslanja, braća Lončarić, bili su i previše samokritični za svoj nastup i ukupno šesto mjesto.  

Sve je bilo OK do polufinala, u kojem smo napravili pogrešku koja nas je koštala finala i borbe za medalje.


Osim što je to bila disciplina veslačkog sprinta na 500 m, potpuno nekompatibilna za njihove utrke na 2000 m, veslačice Izabela Krakić i Aria Cvitanović pojasnile su i dodatne probleme s kojim su se suočile.

Staza je imala okomite zidove i kako je stalno bilo vjetrovito, valovi su sve nas prilično ljuljali, bilo je čak i prevrtanja, a to za veslanje baš i nisu dobri uvjeti. Naprosto nismo naviknute na to
, izjavila je Aria Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!